رفتن به مطلب

آشنایی با امامزاده دال ذال در تبریز


SARDAR

ارسال های توصیه شده

مجموعه: مکانهای زيارتي ايران و جهان
 


 

امامزاده دال ذال,امامزاده دال ذال در تبریز,تاریخچه امامزاده دال ذال
امامزاده دال ذال تبریز
 
امامزاده دال ذال در محله میارمیار تبریز قرار دارد و شامل دو قبر كوچك با پوششی از كاشی سبز رنگ معمولی و ساده است كه در كنار هم قرار گرفته اند و ساکنان آنها را زیارت می كنند. این بنای متبرک از روزگاران قدیم محل توجه و علاقه مردم تبریز بوده است.
تاریخچه امامزاده دال ذال:
امامزاده دال ذال یکی از آثار مهم تاریخی مرکزی شهر تبریز که جنبه ی مذهبی- اسلامی دارد مسجد دال و ذال و زیارتگاه دو تن از بزرگان دین است که در همین منطقه اعدام و شهید شدند.

تاریخ ساخت بنای نخست بقعه مشخص نیست ولی در دوره های گوناگون تعمیر و بازسازی شده است. در پاورقی کتاب تاریخ و جغرافی دارالسلطنه تبریز، تعمیر بقعه و مسجد را در سال ۱۱۹۳ق بدست حاج اسدالله نامی خبر داده؛ اسرار علیشاه از تعمیر فرد عالی همتی سخن گفته است. بر اساس کتیبه ای که به دیوار ضلع غربی نصب شده، بقعه در سال ۱۳۸۰ش با تلاش حاج جعفر دهقان افروز تجدید بنا شده است.

امامزاده دال ذال در تاریخ ۵ تیر ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۱۹۸۴ بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
 
 
 
امامزاده دال ذال,امامزاده دال ذال در تبریز,تاریخچه امامزاده دال ذال
عکس از ضریح امامزاده دال ذال
 

معماری امامزاده دال ذال:
در نمای اصلی بقعه و مسجد دال و ذال سه در ورودی و چهار پنجره ی آهنی سبز رنگ موجود است که درب میانی و درب و پنجره ای که در ضلع شرقی قرار دارد مربوط به مسجد است و بر بالای هر کدام از درب ها کتیبه ای نصب شده است که کتیبه ی درب میانی از جنس مرمر ومتن آن آیه ی ۱۸ از سوره ی مبارکه ی توبه و کتیبه ی درب ضلع شرقی از جنس کاشی آبی و فیروزه ای است و عبارت" مسجد دال ذال" بر روی آن حک شده است و درب ضلع غربی و سه پنجره ی آن متعلق به بقعه ی امامزاده دال ذال است.

ابعاد بقعه دوازده متر طول با شش متر عرض است که دارای پلان مستطیل شکل است نمای بیرونی دارای اندازه ای به ارتفاع یک مترو نیم از جنس مرمر است و قسمتهای بالای آن با آجرهای سه سانتی نما کاری شده است.

دو مناره ی فلزی در این نما موجود است و بالای در ورودی بقعه کتیبه ای از کاشی آبی و فیرزه ای نصب شده و عبارت زیر روی آن حک شده است:

آستان مقدس نوادگان امیرالمومنین(ع) ، فرزندان جناب محمد حنفیه حضرت حذیفه و ابراهیم.
 
 
 
امامزاده دال ذال,امامزاده دال ذال در تبریز,تاریخچه امامزاده دال ذال
امامزاده دال ذال
 
 
آدرس امامزاده دال ذال:
استان آذربایجان شرقی ـ شهرستان تبریز ـ بخش مرکزی ـ شهر تبریز ـ محله مهادمین ـ کوچه میار میار بین خیابان فردوسی و خیابان شریعتی شمالی کنونی

گردآوری: بخش گردشگری میهن فروم
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...