ŦŁФШ ΞTłHШ ارسال شده در 24 شهریور، 2020 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، 2020 نان صبحانه مواد لازم شیر ولرم ۱۲۰ میلی (نصف لیوان) پودر خمیر مایه ۶ گرم (۱ ق م) شکر ۱ ق چ نمک۱ ق چ تخم مرغ ۱ عدد روعن مایع یا زیتون ۲۰ میلی (۲ تا ۳ ق غ) آرد نانوایی یا آرد شیرینی پزی حدودا ۳۰۰ گرم (کمتر از دو لیوان) طرز تهیه یه قاشق شکر رو با شیر ولرم مخلوط کردم . پودر خمیر مایه رو اضافه کردم و درش رو گذاشتم تا ۱۰ دقیقه به عمل بیاد . توی یه ظرف دیگه ای تخم مرغ و روغن مایع و نمک و خمیر مایه به عمل اومده و آرد الک شده رو اضافه کردم . میزان آرد خیلی تقریبیه . برای نون ها میزان ارد تقریبیه . و کم کم اضافه بشه تا زمانی کا خمیر به دست نچسبه . حواستون هم باشه ارد زیادی نون هاتون رو سفت و سنگین می کنه . خمیر رو ده دقیقه ورز بخوره یا دو سه دقیقه ورز بخوره و ۱۰۰ بار روی صفحه کار بکوبید . بعد داخل یه کاسه تمیز که خیلی جزیی با روغن چرب کردم قرار دادم روش رو خوب پوشوندم محیط نسبتا گرم قرار دادم برای استراحت به مدت یک ساعت . بعد پف خمیر رو گرفتم و سبزیحات دل به خواهم رو ریختم . هر چی دوست دارید و باب طبع تون . می تونید سبزیجات خشک هم بریزید . می تونید لاش پنیر هم قرار بدین . می تونین به غیر از سبزیجات از هر چی که دوست دارید استفاده کنید . بعد خمیر رو به دلخواه به ۷ الی ۸ چونه تقسیم کردم و توی سینی قرار دادم و باز روش رو بپوشونیدو ۲۰ دقیقه استراحت دهید. و بعدیه زرده تخم مرغ و زعفران رو ترکیب کردم و زدم و در فر ۱۹۰ درجه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دادم . یه ظرف حاوی آب همتوی فر بزارین تا نون هاتون نرم و لطیف بشه . نان لطیف و پنبه ای .صبحانه وعصرانه .مواد لازم تخم مرغ ۱ عدد شکر ۶۰ گرم (۴ ق غ) پودر خمیر مایه ۶ گرم (۱ ق م سرپر یا ۲ ق چ) خامه صبحانه ۷۵ گرم (۲ ق غ) کره آب شده ۸۰ گرم شیر ولرم ۸۰ میلی (یک سوم لیوان) آرد نون فانتزی یا آرد سفید قنادی تقریبا ۳۰۰ تا ۳۷۵ گرم (حدودا ۲ تا ۲ و نیم لیوان) نمک نصف ق چ طرز تهیه داخل شیر ولرم یک قاشق چایخوری شکر ریختم و مخلوط کردم و بعد پودر خمیر مایه رو بهش اضافه کردم و در ظرف رو قرار دادم تا ده دقیقه تا به عمل بیاد . داخل ظرف بزرگتری یه تخم مرغ رو کمی با چنگال زدم ، کره آب شده ، شکر ، خامه ، نمک رو اضافه کردم . خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریختم و مخلوط کردم . آرد رو الک کردم و داخلش ریختم . میزان آرد خیلی تقریبی هست کم کم ریختم و شروع کردم خمیر رو به ورز دادن . آرد تا جایی که خمیر به دست نچسبه . این جا خیلی مهمه وقتی ارد زیادی اضاقه بشه لطافت نون رو می گیره نون رو سنگین می کنه و سفت میشه و حتی نونتون زود بیات میشه . ده دقیقه ورز بخوره یا یکی دو دقیقه ورز بدین و ۱۰۰ بار روی صفحه کار بکوبین . داخل ظرف تمیز که خیلی کوچولو کف و دیواره اش چرب کردم قرار دادم . روش رو خوب پوشوندم و توی محیط نسبتا گرم قرار دادم (قبلا هم بارها گفتم که می تونبن فر رو روشن کنین دو سه دقیقه بعد خاموش کنین داخلش که گرم هست ظرف حاوی خمیر رو بزارین برای استراحت) تا حدودا یه ساعت استراحت داشته باشه . بعد استراحت پف خمیر رو با ورز دادن گرفتم . طرح دادن و پیچیدنش دل به خواهی هست میتونید شش تا چونه آماده کرد دوباره روش پارچه تمیز انداختم و حدودا ۲۰ تا ۲۵ دقیقه استراحت دوم داشته باشم . توی این مدت فر رو روشن کردم . برای رومال هم یه زرده تخم مرغ و یه کم خامه و و زعفران غلیظ رو با هم مخلوط و با قلمو رومال زدم . توی فر ۱۹۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار دادم . یه ظرف حاوی آب هم در فر قرار دهید تا رطوبت ایجاد بشه و به نرمی و لطافت کمک کنه . نان کشمشی مواد لازم آرد سه صفر ۴۵۰ گرم(حدود ۳و نیم پیمانه) آرد سه صفر از لوازم قنادی یا سوپر مارکت قابل تهیه ست…ممکنه است بسته به جنس آرد میزان کمتر یا بیشتری آرد مصرف شود. بهتر است آرد را ۳ مرتبه الک کنید خمیر مایه فوری ۷ گرم(۱ قاشق غذاخوری) شکر ۵۰ تا ۶۰ گرم(حدود ۱/۴ پیمانه) نمک ۱/۲ قاشق چایخوری کره نرم ۵۰ گرم تخم مرغ ۲ عدد وانیل یا دارچین بنا به ذائقه شما(مقداری) شیر ولرم ۲۵۰ سی سی (۱ لیوان) کشمش ۱۰۰ گرم(۳/۴ پیمانه) طرز تهیه . ابتدا خمیر مایه فوری+۱قاشق مرباخوری از شکر+شیر ولرم را مخلوط و روی ظرف را بپوشانید تا خمیر مایه کف کرده و عمل بیاید. خمیر مایه را از لوازم قنادی تهیه کنید. در ظرفی کره نرم+شکر+نمک+تخم مرغ ها +وانیل یا دارچین را مخلوط کنید. سپس خمیر مایه عمل آمده را اضافه و بلافاصله آرد را به تدریج اضافه و با قاشق چوبی مخلوط کنید تا جایی که خمیر در کاسه جمع و قابل ورز دادن شود. روی سطح کار خیلی کم آرد بپاشید و خمیر را به سطح کار مناقل و شروع به ورز دادن کنید.اگه بین ورز دادن خمیر زیاد به دستتون میچسبید خیلی کم آرد اضافه و دوباره ورز بدید… حدود ۱۰ دقیقه ورز بدید تا در نهایت خمیر کاملا لطیف شده و خیلی به دست نچسبد. چسبندگی ملایم برای خمیر طبیعیه پس نباید زیاد آرد به خورد خمیر بدید وگرنه نان سفت و خشک میشه. خمیر را در کاسه چرب قار داده و روی آن + ایجاد کرده روی ظرف را با سلفون بپوشانید و ۲ ساعت در جای گرم استراحت دهید تا خمیر دو برابر شود. سپس با مشت پف خمیر را بخوابانید. از خمیر ۱۲ چانه تهیه و در دست گلوله کنید. کف قالب کاغذ روغنی انداخته و چرب کنید. گلوله ها را در قالب با فاصله قرار داده و روی آنها را با نایلون چرب بپوشانید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر استراحت دهید تا پف کنند. سپس با تخم مرغ رومال کنید. میتونید به تخم مرغ کمی شربت بار اضافه کنید تا روی نانها طلایی و خوشرنگ تر شود. سپس در فر ۱۸۰ درجه قرار دهید تا زمانی که طلایی شده و بپزند. حتما کف فر ظرف آب قرار دهید تا نان خوب مغزپخت شده و در زمان پخت لطافت خود را حفظ کند. سپس از فر خارج کرده و بلافاصله با شربت بار یا عسل گرم رومال کنید. . به جای کشمش میتونید از شکلات چیپسی یا انواع میوه خشک استفاده کنید. نان خانگی با سیزیجات معطر مواد لازم جعفری ۵۰ گرم ترخون ۵۰ گرم شوید ۵۰ گرم گشنیز ۵۰ گرم تخم مرغ ۱ عدد خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری نمک ۱ قاشق چای خوری روغن ۱ قاشق سوپ خوری آب یک و نیم فنجان آرد به میزان لازم طرز تهیه : -سبزی ها را بشویید، ریز خرد کرده و بگذارید کمی خشک شود. -خمیر مایه را با نصف لیوان آب نیمه گرم حل کنید و بقیه مواد را با آن مخلوط کنید و آرد را کم کم به مواد اضافه کنید تا خمیر با سبزی ها کاملا مخلوط شود. خمیر را ورز دهید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند تا ور بیاید. -خمیر را به چند قسمت تقسیم کرده و هر قسمت را به شکل دلخواه در آورید و در سینی چرب شده فر بچینید تا در فر ۳۵۰ درجه سانتیگراد بپزد. نکاتی در رابطه با تهیه نان با سبزی های معطر : سعی کنید از سبزی تازه استفاده کنید. اگرچه می توانید از سبزی خشک هم استفاده کنید. می توانید به خمیر مایه ۱۰ دقیقه زمان بدهید. توجه داشته باشید که هیچ نوع نانی را داغ در کیسه پلاستیک نگذارید. در مجاورت نان داغ، مواد سمی از پلاستیک به نان منتقل میشود. از این نان برای نان همبرگر ساده و پیتزا هم می توان استفاده کرد. نان ها جزو مواد گرم و تر می باشند نان زیتون و سبزیجات مواد لازم ۱ و ۱/۲ پیمانه آرد ۳ عدد تخم مرغ ۱/۲ پیمانه شیر ۱/۲ پیمانه روغن مایع ۱ ق چ بیکینگ پودر ۱/۴ ق چ نمک ۱/۴ ق چ فلفل مواد لازم برای داخل خمیر ۱/۲ پیمانه ریحان خرد شده ۱/۲ پیمانه پنیر چدار خرد شده ۱ پیمانه زیتون سیاه یا سبز هسته گرفته پوست ۱ لیموی رنده شده ۱ دسته کوچک جعفری ۲ پیازچه طرزتهیه فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. اول از همه برگ ریحان – جعفری وبخش سبز پیازچه را همراه با پوست لیمو داخل غذا ساز ریخته و به صورت پوره در آورید. این سبزیجات عِطر فوقالعادهای به نون میدن. برای خمیر نون: ابتدا آرد را داخل یککاسه ی بزرگ ریخته و بیکینگ پودر- نمک و فلفل را به آن بیفزایید و هم بزنید. حالا تخم مرغ ها را همراه با شیر و روغن مایع روی آرد ریخته و همه ی مواد را باهم مخلوط کنید. زیتون ها را با یک ق غ آرد مخلوط کنید این کار باعث میشودزمان پخت زیتون ها به ته خمیر نرفته و وسط آن بمانند. حالا سبزیجات پوره شده – زیتون ها و پنیر چدار خرد شده را به خمیر اضافه کرده و خوب هم بزنید تا تمام مواد با هم مخلوط شوند. داخل قالب را کمی چرب کرده و کاغد آشپزی را داخل قالب قرار دهید. خمیر آماده شده را داخل قالب ریخته و بگذارید برای ۵۰-۴۵ دقیقه نان در فر بپزد. وقتی نان حاضر شد از فر خارج کنید و کمی پنیر چدار روی آن رنده کرده و مجددن به داخل فر برگردانید و بگذارید برای سه دقیقه دیگر هم حرارت ببیند تا پنیر روی نان هم آب شود. نان را از فر خارج کنید و وقتی سرد شد از قالب بیرون آورده و سرو کنید. نان آماده شده نرم – معطر- پنیری با طعم ملایم لیمو و مزه ی زیتون فوقالعاده میشه. خمیر آماده شده را داخل قالب ریخته و بگذارید برای ۵۰-۴۵ دقیقه نان در فر بپزد. وقتی نان حاضر شد از فر خارج کنید و یک ق غ روغن زیتون روی نان ریخته و کمی پنیر چدار روی آن رنده کرده و مجددن به داخل فر برگردانید و بگذارید برای سه دقیقه دیگر هم حرارت ببیند تا پنیر روی نان هم آب شود. نان را از فر خارج کنید و وقتی سرد شد از قالب بیرون آورده و سرو کنید. نان آماده شده نرم – معطرو پنیری همراه با طعم ملایم لیمو و مزه ی زیتون فوقالعاده میشه. 1 نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر تنظیمات بیشتر اشتراک گذاری ...
ارسال های توصیه شده
به گفتگو بپیوندید
هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .