رفتن به مطلب

طرز تهیه خـورش های ایرانی و خارجی و ابگوشت


SARDAR
 اشتراک گذاری

ارسال های توصیه شده

مجموعه : انواع خورش
طرز تهیه خـورش نخود آله غذای کاشانی
 
طرز تهیه خـورش نخود آله غذای کاشانی

مواد لازم:

نخود – یک پیمانه
گوشت مغزران گوسفند – نیم کیلو
پیاز – سه عدد
پوره گوجه‌فرنگی – نصف پیمانه
رب‌گوجه‌فرنگی – 4/1پیمانه
زعفران – نصف قاشق چایخوری
لیموعمانی – پنج عدد
دارچین – نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل – به میزان لازم
روغن – به میزان لازم
گلاب – یک قاشق سوپخوری

طرز تهیه :
ابتدا نخودها را که از قبل خیس کرده بودیم، پوست گرفته، به دو قسمت تقسیم کرده و پیازها را خرد و مقداری تفت داده تا طلایی رنگ شود، گوشت و نخودها را اضافه کرده و به آنها زردچوبه می‌زنیم سپس آب می‌ریزیم تا نیم‌پز شوند .در مرحله بعد پوره گوجه‌فرنگی، زعفران و رب‌گوجه‌فرنگی را می‌افزاییم، یک ربع آخر، لیموعمانی، نمک، فلفل و دارچین را اضافه می کنیم و در صورت تمایل می‌توانیم گلاب بریزیم.

– این غذا در شهرهای کاشان و یزد پخته می‌شود و در شهر یزد به قیمه یزدی معروف می‌باشد.
– آله در زبان محلی شهر کاشان معنی نیمه و نصفه می‌دهد.
 
 
proxy.php?image=http%3A%2F%2Fyoursmiles.org%2Fgsmile%2Fbirds%2Fg0520.gif&hash=d954613f04e18dbf3d70cf11950af87b
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

طرز تهیه خورش چغاله بادام
مجموعه : انواع خورش

طرز تهیه خورش چغاله بادام

 
با آمدن فصل چغاله ما هم برای شما خورشت آن را در نظر گرفته ایم . با ما همراه باشید برای تهیه این خورش نوبرانه…






مواد لازم :




گوشت خورشتی 400 گرم
پیاز خورد و سرخ شده 1 عدد متوسط
چغاله بادام 200 گرم
نعنا و جعفری خورد شده 300گرم
نمک و فلفل و ادویه به میزان لازم
آبغوره به میزان لازم
آب 4 لیوان



طرز تهیه:

ابتدا پیازها را تنها با کمی ادویه و زرد چوبه، بدون نمک سرخ کرده و گوشتها را با آن خوب تفت دهید تا آب آنها کاملا کشیده شود، سپس نعنا و جعفری خورد شده را به آنها اضافه کنید و مرتب به هم بزنید. در این مرحله چغاله ها را اضافه کرده و برای اینکه خوب طعم مواد را به خود بگیرند با شعله ی کم درب قابلمه را گذاشته و 3،4 دقیقه صبر کنید، سپس 4 لیوان آب را اضافه کنید و به مدت 45تا یک ساعت صبر کنید تا چغاله ها در کنار گوشت خوب نرم و پخته شوند .وقتی از پخته شدن چغاله ها اطمینان حاصل شد مقداری نمک و کمی آب غوره به آنها اضافه کرده و10دقیقه صبر کنید تا قوام بیاد .حال غذا آماده است.



چند نکته



1–می توانید به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ نیز استفاده کنید.



2-در صورت تمایل می توانید در پایان کار کمی رب گوجه نیز بزنید.



3-اگر از همان ابتدا نمک اضافه شود چغاله ها سفت شده و به سختی می پزند.



4-از آب نارنج به جای آب غوره نیز می توان استفاده کرد.



5-این خورشت را در زودپز و با مدت زمان کمتری نیز می توان تهیه کرد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

طرز تهیه خورش قورمه تره جعفری
مجموعه : انواع خورش
طرز تهیه خورش قورمه تره جعفری
 
مواد لازم :



برای 7 نفر
گوشت چرخ کرده -نیم کیلو
سبزى(تره و جعفرى) -750 گرم
بادنجان قلمى ریز- 4 عدد
آب انار یا آبغوره – یک فنجان
پیاز -1 بته
نمک و فلفل- به اندازه کافى

طرز پخت :



سبزى را شسته, ساطورى ریز کرده با روغن سرخ مىکنیم و با دو سه لیوان آب مىگذاریم نیمه پز شود. پیاز را در گوشت چرخ کرده رنده کرده, نمک و فلفل زده هم مىزنیم. از این گوشت کوفته هایى به اندازه یک گردوى کوچک آماده کرده و با کمى روغن تفت داده به سبزى نیمه پز شده اضافه مىکنیم. ترشى را مىریزیم تا با هم بجوشد. وقتى که سبزى و گوشت کاملا پخت و خورش به روغن افتاد, بادنجان ها را که پوست کنده و سرخ نموده ایم روى خورش چیده, بعداز آنکه یکى دو جوش زد برمىداریم. بادنجان نباید له شود (این خورش را با گوشت تکه اى قطعه قطعه شده هم مىتوان تهیه نمود


 
 
proxy.php?image=http%3A%2F%2Fyoursmiles.org%2Fgsmile%2Fbirds%2Fg0520.gif&hash=d954613f04e18dbf3d70cf11950af87b
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

چطور خورشت خوشمزه تر بشه
مجموعه : انواع خورش
چطور خورشت خوشمزه تر بشه
 
برای تهیه خورش‌ها به نکات ذیل توجه کامل داشته باشید:
خورش باید با حرارت ملایم طبخ شود.
خورش را نباید زیاد به‌هم زد زیرا بهم زدن خورش باعث له شدن مواد و از بین رفتن شکل آن می‌شود.
انواع سبزی را باید بعد از پخته شدن گوشت داخل خورش ریخت.
چاشنی خورش‌ها بستگی به ذائقه اشخاص دارد بدین جهت ممکن است برحسب ذائقه چاشنی آن را کم یا زیاد کرد.
خورش باید کم آب و کلاً جا افتاده باشد.
برای سرخ کردن پیاز باید دقت کامل کرد که پیاز زیاد سوخته نباشد یا سفید نماند بلکه رنگ آن کاملا طلائی شود.
نمک و ترشی و چاشنی خورش را باید در اواخر طبخ داخل خورش ریخت.
گوشت کلیه خورش‌ها باید با حرارت ملایم در ظرف بسته پخته شود و بعد سبزیجات آن اضافه گردد.
وقتی تمام مواد خورش پخته شد در آن را باز می‌گذاریم تا آب زیادی آن تبخیر شود.

برای تهیه پیاز داغ:

برای تهیه دو تا سه قاشق پیاز سرخ کرده که در تمام خورش‌ها مصرف می‌شود باید سه تا چهار عدد پیاز متوسط را خرد کرد و با سه تا چهار قاشق سوپخوری روغن آبکرده در ظرفی ریخت و رویی آتش گذارد و گاهی آهسته به‌هم زد تا پیاز طلائی رنگ شود. و بلافاصله یک استکان آب ریخت که رنگ آن زیاد تیره نشود.
 
proxy.php?image=http%3A%2F%2Fyoursmiles.org%2Fgsmile%2Fbirds%2Fg0520.gif&hash=d954613f04e18dbf3d70cf11950af87b
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

طرز تهیه خورشت هویج تبریزی
مجموعه : انواع خورش

طرز تهیه خورشت هویج تبریزی

 
طرز تهیه خورش هویج تبریزی



مواد لازم :



پیاز 1 عدد

نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه مقداری

رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپ خوری

گوشت ماهیچه یا ران مرغ 500 گرم

آلوی خورشتی 200 گرم

هویج 500 گرم

زعفران دم کرده 2 قاشق سوپ خوری

آب لیموترش تازه یک سوم پیمانه

گوجه فرنگی 3 تا 4 عدد

روش تهیه:



پیاز را نگینی خرد و با مقداری روغن سرخ کنید.

فلفل، ادویه و زردچوبه را بیفزایید. کمی که تفت خورد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید.

آن گاه مرغ یا گوشت را بیفزایید و حدود یک لیتر آب روی آن بریزید.

پس از آن که آب جوش آمد، اگر از مرغ استفاده می کنید، مقداری نمک افزوده، شعله را ملایم نمایید تا مرغ نیم پز شود.

حالا آلوها را که از قبل خیس خورده اند، در ظرف مرغ بریزید تا بپزند.

در این فاصله هویج را به صورت کبریتی بسیار نازک خرد و یا با استفاده از رنده مخصوص خلال کنید.

سپس آن را با مقداری نمک و روغن روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا هویج کاملا سرخ شود.

دقت کنید که در ظرف بسته باشد تا هویج کاملا بپزد.

بعد، زعفران دم کرده را به هویج بیفزایید. آن گاه هویج را در خورش بریزید تا چند جوش بزند.

در پایان، آب لیمو ترش را نیز اضافه نمایید.

اکنون خورش را در ظرف بریزید و با چند عدد گوجه فرنگی سرخ شده تزیین کنید.



انرژی کل 1500 کیلو کالری
ماهنامه ی دنیای تغذیه

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

در تهیه خورش قیمه نذری این نکات مهم را رعایت کنید
مجموعه : آموزش انواع غذاها
در تهیه خورش قیمه نذری این نکات مهم را رعایت کنید
 
در تهیه خورش قیمه نذری این نکات مهم را رعایت کنید را غذایی خوشمزه و جاافتاده داشته باشید.



در یك قرارداد نانوشته غذاهای ایرانی به چند گروه طبقه‌بندی شده‌اند: غذاهای جشن و عروسی كه شیرین‌پلو، خورش فسنجان و باقلاپلو با گوشت را از این دسته می‌توان نام برد.



غذاهای رستورانی مانند چلوكباب كوبیده و برگ، زرشك‌پلو با مرغ، قورمه‌سبزی، غذاهای خانگی مثل لوبیاپلو، دلمه، كوفته و كشك و بادمجان كه اگر رستورانی هم آنها را سرو كند، برچسب غذاهای خانگی از روی آنها برداشته نمی‌شود.

 
در تهیه خورش قیمه نذری این نکات مهم را رعایت کنید
 

گروه بعدی خوراك‌هایی هستند كه در مراسم عزاداری پخته و خورده می‌شوند. چلوخورش قیمه، عدس‌پلو و شله‌زرد و … علاوه بر آنكه در گروه غذاهای خانگی و رستورانی جای دارند، پای ثابت مجالس عزاداری و پذیرایی از زائران و سوگواران هستند.



قدمت ادای نذری به صورت چلوخورش قیمه زیاد نیست و شاید حداكثر 80-90 سال باشد. تا قبل از آن شربت، نان و خرما، شیرداغ و انواع آش از ماكولات مراسم عزاداری بوده‌اند كه قدمت آن به دوره صفویان می‌رسد كه مراسم سوگواری از آن زمان شكل و شمایلی رسمی و باشكوه به خود گرفت.



اینكه چرا قیمه غذای اصلی این مراسم شده است، دقیقا معلوم نیست و دلایل متفاوتی برای آن ذكر می‌شود كه هیچ كدام سندیت ندارد. گروهی معتقدند قیمه یكی از آسان‌ترین غذاهایی است كه دنگ و فنگ زیادی ندارد، به آسانی آماده و در عین حال از گوشت قربانی در آن استفاده شده و خرد كردن آن به شكل قیمه باعث می‌شود كه همه مواد خورش به طور یكسان به عزاداران برسد.



 
در تهیه خورش قیمه نذری این نکات مهم را رعایت کنید
 

چطور قیمه به غذای عزاداری تبدیل شد؟
برخی معتقدند كه در زمان رضاخان و هنگامی كه عزاداری به داخل خانه‌ها رفت و مراسم سوگواری در ملأ عام ممنوع شد، شكل پذیرایی هم تغییر كرد و زنان خانه با غذاهای خانگی به استقبال سوگواران رفتند.



شیعیان هند و پاكستان كه درصد كمی از جمعیت كشورشان را تشكیل می‌دهند هم در ایام محرم غذاهایی مثل نان، كباب و نوعی خوراك شبیه قیمه را در مراسم خود پخته و می‌خورند.



 
در تهیه خورش قیمه نذری این نکات مهم را رعایت کنید
 

خوشمزه‌ترین غذای سال
یكی از خوشمزه‌ترین غذاهایی كه همه ما در طول زندگی خورده‌ایم و مزه آن زیر دندانمان مانده، قیمه نذری است. اینكه چرا قیمه نذری اینقدر خوشمزه است دلایل بسیاری دارد. در غذای نذری معمولا از بهترین مواد اولیه استفاده می‌شود، در مصرف زعفران امساك نمی‌شود، گوشت گوسفند تازه در خورش به كار می‌رود و از ادویه‌جات و عطردهنده‌هایی مانند هل‌، دارچین و گلاب هم فراوان استفاده می‌شود.



علاوه بر این صرف غذای نذری پس از مراسم و در جمع عزاداران حال و هوای خودش را دارد كه در به یادماندنی شدن غذا تاثیر عمده‌ای می‌گذارد.



بعد از این همه سخنوری در باب این غذا وقت آن رسیده كه روش تهیه یک خورش قیمه درجه یک را آموزش دهیم. علاوه بر استفاده از مواد اولیه مرغوب، خورش قیمه ریزه‌كاری هایی دارد كه توجه به آنها در طعم بهتر غذا موثر است.



مواد لازم برای تهیه خورش قیمه نذری برای 8 نفر :

گوشت گوسفند 300 گرم، قیمه‌ای
پیاز درشت ساطوری یک عدد
لپه 2 پیمانه
لیمو عمانی درشت 2 عدد
رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
روغن مایع به میزان لازم
سیب‌زمینی متوسط خلالی 2 عدد
زردچوبه یك قاشق چای‌خوری
دارچین یك قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل قرمز به میزان لازم
زعفران ساییده شده یك قاشق چای‌خوری سرخالی



روش تهیه خورش قیمه نذری :
1- شش قاشق غذاخوری روغن را در یك قابلمه روی شعله متوسط داغ كرده و پیاز را 6 دقیقه در آن تفت دهید تا طلایی شود.




2- گوشت را اضافه كرده و 6‌دقیقه دیگر تفت دهید تا رنگ بگیرد و آبش كشیده شود. پیاز را هم بزنید تا نسوزد، سپس زردچوبه را اضافه كرده و هم بزنید.



3- رب گوجه را اضافه كرده و آن را 2 دقیقه سرخ كنید. لیمو عمانی و 3 پیمانه آب جوش را به خورش اضافه كرده و پس از به جوش آمدن با در بسته و شعله كم، 5/2 ساعت آن را بپزید.



4- لپه را پاك كرده و بشویید، سپس 15‌دقیقه در آب بجوشانید. با این كار زرداب لپه خارج شده و باعث نفخ نمی‌شود.



5- سیب‌زمینی را كه در آب نگه داشته‌اید آبكش و خشك كنید. كمی نمك به آن پاشیده و در روغن سرخ كنید. سپس روغن آن را گرفته و كنار بگذارید.



6- پس از یك ساعت و نیم از پخت خورش، لپه را به آن اضافه كنید تا بپزد. اگر دوست ندارید لیمو عمانی زیاد پخته شود، می‌توانید آن را الان به خورش اضافه كنید. به یاد داشته باشید لمیو عمانی را باید با چنگال سوراخ كنید.



پس از زمان پخت خورش نمك و فلفل آن را اندازه كرده، زعفران را اضافه كنید و 15 دقیقه دیگر آن را بپزید. هنگامی كه روغن روی خورش آمد و به غلظت رسید، غذا پخته است.دارچین را روی آن پاشیده و با چلو سرو كنید.

 
در تهیه خورش قیمه نذری این نکات مهم را رعایت کنید
 

نكات برای تهیه خورش قیمه نذری :
1- قیمه تنها خورشی است كه از گوشت راسته نیز می‌توان در آن استفاده كرد.
2- اگر لپه مصرفی شما درشت و از نوع زودپز است، نیازی به پخت جداگانه ندارد.
3- خورش قیمه اصیل، رب گوجه‌فرنگی ندارد و از گوجه فرنگی حلقه حلقه و زعفران در آن استفاده می‌شود.
4- به جای لیمو عمانی از آبلیمو یا گرد لیمو هم می‌توانید استفاده كنید، اما در این صورت خورش تیره می‌شود.
 
proxy.php?image=http%3A%2F%2Fyoursmiles.org%2Fgsmile%2Fbirds%2Fg0520.gif&hash=d954613f04e18dbf3d70cf11950af87b
 
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
×
  • اضافه کردن...