ŦŁФШ ΞTłHШ ارسال شده در 7 مهر، 2020 اشتراک گذاری ارسال شده در 7 مهر، 2020 کوفته تبریزی مجلسی با ادویه مخصوص طرز تهیه کوفته تبریزی که کوفته تبریزی یکی از غذاهای معروف ایرانی است که همانطور که از نامش بر می آید متعلق به شهر تبریز است طرز تهیه کوفته تبریزی بصورت سنتی به این شکل است که در این غذا از انواع سبزیجات معطر استفاده میشود و بطور سنتی گوشت این کوفته در یک هاون سنگی و با دسته هاونی چوبی کوبیده شده و رفته رفته سبزیجات و لپه به آن اضافه میگردد. مواد لازم برای هفت نفر : گوشت ۷۵۰ گرم برنج یک پیمانه لپه ۴ پیمانه بلغور خیلی ریز نصف پیمانه تخم مرغ یک عدد تره و مرزه (تره ۳۰۰ گرم)(مرزه ۱۰۰ گرم) پیاز دوعدد متوسط یا یک عدد بزرگ زرشک سیاه به مقدار لازم خلال بادام به مقدار دلخواه گردو به مقدار دلخواه آلبالو به مقدار دلخواه ادویجات (دارچین(خیلی کم) زرد چوبه- فلفل سیاه- زنجبیل- زعفران- پودر گل سرخ-نمک)به مقدار لازم رب گوجه فرنگی به مقدار لازم روغن به مقدار لازم طرز تهیه : ابتدا لپه و برنج رو جدا جدا میزاریم تا کاملا بپزه بعد میزاریم کنار تا خنک شه بعد گوشت رو به قطعات کوچیک تقسیم میکنیم یه نکته مهم در مورد گوشتش بگم که این گوشت باید کمی چربی داشته باشه همون مقداری که تو عکس پیداس اگه چربی گوشت بیشتر باشه نتیجه مطلوبی نداره سبزی کوفته مخلوطی از جعفری + گشنیز + مرزه + ترخون + نعناع است که بهتر است برای کوفته از گوشت مخلوط گوسفند و گوساله استفاده کنید. طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی بعد این گوشت ها رو چرخ میکنیم بعد چرخ کردنشون تو غذاساز می ریزیم تا کاملا نرم شه طرز تهیه کوفته تبریزی برای ۶ نفر طرز تهیه کوفته تبریزی برای ۱۰ نفر الان نوبت میرسه به لپه و برنج لپه و برنج رو هم تو چرخ گوشت خونگی یا چرخ گوشت صنعتی میریزیم و راحت و بدون درد سر نرم نرم میشن البته راه های دیگم هست که این راحترین شه شما هر جوری راحتین این کارو بکنین کوفته تبریزی خانم گلاور ادویه کوفته تبریزی تره و مرزه رو هم خوب میشوریم و بعدش خیلی زیر خورد میکنیم الان نوبت به این میرسه که گوشت و لپه و برنج که خیلی نرم شدن رو با سبزی مخلوط کنیم و کمی ورزش میدیم تا کمی یک دست شه الان نوبت میرسه با اضافه کردن بلغور خیلی ریز بعدش تخم مرغ و بعدش بقیه ادویجات و نمک رو به موادمون اضافه میکنیم یه نکته رو هم اضافه کنم که هرچه زعفرونش بیشتر باشه موقع پختن عطر بیشتری داره علاوه بر این طعمشم که دیگه فوق العاده میشه الان دیگه به قسمتی میرسیم که من خیلی دوسش دارم و یه مرحله خیلی مهمیه تو این مرحله باید موادمون رو خوب ورز بدیم که هم رنگ مواد عوض شه و هم کاملا یکدست شه هرچه چقدر بیشتر ورزش بدیم منسجم تر میشه و وقتی میزاریم بپزه دیگه وا نمیره پس خیلی باید دقت شه که کوفته هامون خوب از آب دربیان کوفته ترکی بعد ورز به مرحله خیلی جالبتر میرسیم که همه ی مواد رو با یکدست بر میدارم و محکم میکوبیم به ظرفی که توش هست که به این فن میگن دستاب مرحله خیلی جالبیه و هرچه بیشتر تکرار شه بهتره چون من این مرحله رو خیلی دوست دارم حدود ده باری این کارو میکنم که بعدش صدای مامان درمیاد که میگه بسه دیگه دخترم ولی شما اگه حدود پنج بار این کارو بکنین کافیه بعد اون مرحله به این شکل در میاد و یه مدت میزاریم تا به اصطلاح استراحت کنه طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی برای مواد توی کوفتمون میتونین سلیقه ای هرچی دوست دارین توش بزارین ولی معملولش اینه که من اینجا میزارم اول پیاز رو خلالی خورد میکنیم و سرخش میکنیم کوفته آذری طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی بعدش زرشک سیاه و خلال بادوم رو بهش اضافه میکنیم و کمی رو حرارت تفتش میدم حدود دو دقیقه حدودا همه چیز ادامه اس و میتونیم مرحله نهایی کارو انجام بدیم که کوفته ها رو به شکل گرد دربیاریم و بزاریم تا بپزن اندازه کوفته ها به دلخواه شما بستگی داره ولی نباید خیلی ریز باشه کوفته تبریزی و بزرگیش من این بار تو سایز بزرگ درشون آوردم خیلیم مقبول واقع شد روش کار اینه که یه مقدار از مواد رو مزاریم تو یه پیاله (پیاله ای یه کم توش آب داره حدود دو قاشق که مواد به پیاله نچسبه) و یه مقداری توش حالت میدیم که شکل گرد به خودش بگیره بعد مقداری ازش برمیدارم به اندازه ای که تو عکس دیده میشه بعدش از مخلوطی که بالا درست کردیم توش حدود یه قاشق سوپ خوری میزاریم طرز تهیه کوفته تبریزی برای ۱۰ نفر آلبالو و گردو رو هم به مقداری که دلتون میخواد توش بزارین بعد اون مقداری رو که برداشته بودیم میزاریم روش و آنقدر تو پیاله میگردونیمش که شکلش کاملا گرد گرد و خوشگل بشه بعد تو یه ماهیتابه یا قابلمه بزرگ میزاریمش فقط باید با فاصله کنار هم بزاریم که موقع برداشتن بتونیم راحت از ماهیتابه بر داریمش شاید تو عکس کوچیک دیده میشن ولی بزرگ بودن به مرحله گذاشتن روی گاز می رسیم این خودش دو مدله یکیش اینه که بخوای آب اضافه برای تلیت داشته باش که تواین مدل یه کم آبش رو زیاد میریزیم و کمی تره و پیاز سرخ کرده و زعفرون هم علاوه بر رب به آب اضافه میکنیم ولی اگه نخواین تلیت داشته باشه فقط رب و آب و کمی روغن و مقداری زعفرون توی ماهیتابه میریزم و میزاریم حدود یک ساعت الی یک و نیم ساعت بپزه دقت کنین که وقتی داره میپزه یه چند باری بهش سر بزنین که یه موقع نسوزه و آبش فقط بخارشه و مقدار خیلی کمش بمونه یعنی خیلی کمتر از مقداری که تو عکس دیده میشه الان دیگه وقت اون رسیده که نتیجه تلاش چند ساعتتون رو ببینید و در کنار عزیزاتون میلش کنین البته راهنماییم یادتون نره ها با نون سنگک خیلی خوشمزه میشه از دست ندینش هر جور دوس دارین سروش کنین و با سلیقه خودتون تزیینش کنین پس از قرار دادن کوفته ها اجازه دهید تا کمی خودشان را بگیرند و سفت شوند. سپس میتوانید کمی کوفته ها را بچرخانید تا اب و روغن به تمام نقاط کوفته برسد. ۱ تا ۲ ساعت برای پخت کوفته ها زمان لازم است. پس از این زمان کمی شعله را بیشتر کنید تا اب کوفته ها غلیظ تر شود. میتوانید داخل اب کوفته حدود ۲ قاشق ارد نخودچی که با کمی روغن تفت داده شده است بریزید تا غلظت بیشتری داشته باشد. پس از اماده شده کوفته ها اجازه دهید کمی سرد شوند سپس اب کوفته را به ظرف سرو اضافه کنید. اب کوفته نباید در زمان ریختن کوفته ها در حال جوش باشد چون کوفته ها از هم میپاشد ، تا زمانی که کوفته ها سفت نشدند نباید اب بجوشد بلکه باید ریزجوش بزند . باید برای جلوگیری از ترک خوردن کوفته تمام مواد خوب ورز داده شوند. تزیین کوفته تبریزی اینم یه برش که ببینین تو کوفته چه خبره امیدوارم این غذای ایرانی رو درستش کنین و در کنار خانواده ازش لذت ببرین نوش جونتون !! 1 نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر تنظیمات بیشتر اشتراک گذاری ...
ارسال های توصیه شده
به گفتگو بپیوندید
هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .